söndag 30 oktober 2011

En glassig vecka

               Den sista oktoberveckan har vi bara vilat, promenerat,åkt omkring, fikat på stan och lunchat på en populär restaurang. Några loppisar har vi  också hunnit med men ingen köplust infann sig.

                          Min lilla trädgård har fått riktiga höstfärger och börjar så långsamt att vissna ner. Några ensamma rosor finns fortfarande kvar och penseerna har fått ny fart i korgen vid planket. Talgoxarna har hittat tillbaka till trädgården  och letar febrilt efter småkryp i spireahäcken. Annars har det stora lugnet infunnit sig.


Om en vecka är det dags igen att höststäda runt växthuset. Där har det hundraåriga bigarråträdet sågats ner och lämnat efter sig en hel del som ska köras till tippen. Några mindre lönnar får vi kanske också ta bort för att ge mer ljus åt växthuset inför nästa säsong.

fredag 21 oktober 2011

VARANNANDAGSVÄDER





Igår hade jag tänkt att få lite gjort i min lilla trädgård. Solen sken och vädret var höstfint. Jag snabbade på med  inköp och innejobb men när jag var färdig tornade mörka moln upp sig.

Jag tänkte OK då, jag går väl ut ändå. Men då öppnade sig himlen och det var bara att glömma att gå ut och jobba




                                      .




Istället tog jag bilen och åkte till blomsterlandet och köpte mig en bukett blommor, tände ljus och tog en kopp kaffe och lyssnade på regnet som slog mot taket.
                                     Det var inte heller så dumt.




                     .Hoppas att jag har bättre tur idag med utejobbet för nu är solen här igen och har tagit bort nattfrosten.

tisdag 18 oktober 2011

HÖSTDAGAR


Under hela veckan bjöds det på soliga klara dagar och kalla nätter.
Vi var riktigt flitiga under veckan med att elda och röja i den lilla skogen bakom växthuset.  En hel del som inte gick att elda körde vi  på tippen så nu  ser det riktigt städat ut.




De  sista höstblommorna livade upp trädgården och några rosor blommade också om en sista gång. I växthuset hängde några tappra gurkor kvar och några gröna tomater som vi nog får lov att ta in för att mogna. Indiankrassen som vi planterade i våras är på väg ut i vädringsluckorna  likaså blomman för dagen. Dem har vi inte hjärta att klippa ner ännu.


Många vinterfåglar har kommit tillbaka till trädgården och också vår lilla ekorre. Överallt försöker han att gömma ekollon för det är gott om dem i år.
Han har också hittat en gammal ihålig stubbe som han dricker vatten ur.






I början av veckan blev också gräsklipparen lagad och därefter gräsmattorna klippta, så nu blir det lättare att kratta upp alla löv som så småningom kommer att dala ner i trädgården.

Förmodligen tills nästa gång jag kommer dit.

fredag 7 oktober 2011

OKTOBERMORGON


                Så kom den då den där morgonen när naturen står alldeles        stilla, när solen försöker stiga upp bakom hustaken och trädgården är insvept i de första vita frostslöjorna.  

Kontrasterna är stora från en vecka till den andra i temperatur.

Dags att plocka fram strumpor, vantar  och varma jackor.


                  Jag får lämna min lilla trädgård åt sitt öde den här veckan.

  Istället får jag hjälpa till att titta till växthuset, ta upp gladiolus och dahlior, kanske att vi kan elda lite och ställa in en del trädgårdsmöbler.

Det har hänt en del sedan jag var där sist. En ny klätterros och ett vildvin har planterats  som jag är nyfiken på.