söndag 29 april 2012

Hemma igen


 Så var vi hemma igen efter en fantastisk resa genom ett vårlikt Cornwall

Vi körde  drygt 800 miles på smala slingriga vägar där hastigheten på sin höjd någon gång kom upp i 70 km i timmen. Naturen växlade mellan höga obebodda hedar med betande får till djupa dalar med fantastiska små byar fyllda  med gamla tegelhus med färgglada dörrar som duckade under sina gråa halmtak, omgärdade med små stenmurar eller blommande häckar.  





 Resan gick över Oxford till den gamla staden Bath känd för sina romerska varma bad och sin fantastiska katedral. För att köra dit fick vi ta oss  ner i en djup dalgång på smala serpentinvägar men det var värt besväret. Här pustade vi ut i två dagar



Med nya krafter körde vi mot Stonehenge. Det var inte så lätt att hitta dit, efter mycket fram och tillbaka och en skiss vi fått på en mack hittade vi äntligen dit. Kanske en liten besvikelse. Här var  naturligtvis otroligt mycket turister efter en timmes uppehåll fortsatte vi mot Mindhead ute vid Bristolkanalen. Här stannade vi över natten på B&B.  En promenad och en  god middag på en snygg restaurang fick avsluta kvällen.

Morgonen därpå skulle vi köra efter kusten över Exmoor Nationalpark mot Lynton och vidare ner mot Atlantkusten.

fredag 6 april 2012

Påsk i vinterskrud


                        Oj! Vad var det som hände från en dag till den andra?


                       
                            Långfredagen bjöd på mer snö än på julafton

Flyttfåglarna stod snopna på åkrarna i snömodden och nu på morgonen var det tyst i min lilla trädgård. Fågelbadet var fruset och mina små gråsparvar satt i forsythian och såg hungriga ut när de inte kom åt gräsfröet som vi sått för några veckor sedan.



                                       
                            Idag inleds i alla fall  Påskafton i strålande sol

         Energin får en kick och kaffedoften sprider sig i köket.
Äggen kokar sakta på spisen, den frysta maten är framplockad för att ätas  framåt kvällen.  Det blir nog ändå en........


                                      GLAD PÅSK




måndag 2 april 2012

Tapetväxel




Så var det dags för årets första tripp.  Det blev några dagar till sjöss med siktet mot EstlandSkönt väder, ingen vind, lite kallt kanske, men vi hade garderat oss med varma kläder.








Ombord skämde vi bort oss med goda middagar, härliga frukostbufféer, lite underhållning och några inköp i de välfyllda butikerna.

Tallin var en intressant K-märkt gammal stad med många svenska anknytningar tillbaka i historien. Det finns mycket som behöver restaureras efter rysstiden men man kan överallt se viljan att förbättra och rusta upp.

Det vore roligt att göra ett nytt besök om något år och kanske på sommaren när allt är grönt.


På hemresan kunde vi vara ute på däck en stund och titta på skärgården i ett kyligt solsken.