söndag 12 juni 2011

Rapport från växthuset

Klart för skörd
Oj vad det kan växa på ett par veckor.

Vädret har varit fantastiskt hela veckan, kanske i varmaste laget vissa dagar, men då har vi intagit skuggan bakom  huset eller suttit under solparasollen.

Sköna grillkvällar och frukost i trädgården har vi unnat oss i sällskap med en hungrig ekorre, allehanda fåglar och grannens katt.

I trädgården blommor nu pioner och shersmin. Runt den lilla dammen trängs liljor i gult och vitt och guldregnet är fullt med gula hängen efter att ha varit nästan dött förra sommaren. Vi trodde att vi skulle vara tvungna att såga ner
 det men nu räcker det kanske att gallra ut det lite istället.

Växthuset är fullt med sallad, gröna tomater och små gurkor som snart är klara att skördas. Många försådda blommor har vi planterat ut, de sista astrarna får komma ut i landen efter regnet som vi hoppas ska komma snart.

På landet har potatisen stora blad och sommarblommorna ska till att slå ut.
Huvudsalladen som växte i pallkragen  blev kortlivad, den blev uppäten av någon hungrig snigel.

Nu får jag gå över min lilla trädgård igen. Gräset växer och behöver klippas. Klematisen har fått knoppar och liljorna har slagit ut.

Nästa vecka blir det  födelsedagskalas och en tripp till Örebro för att träffa en gammal arbetskamrat. Sedan står Midsommar för dörren. Tänk om man kunde bromsa tiden lite.

1 kommentar:

  1. Ja, nu kan tiden stå still en månad eller två:)

    Ha det gott, Kram

    SvaraRadera