söndag 19 augusti 2012

En glassig vecka

 

 Den här veckan har varit somrig och skön

Vi har njutit av solen och värmen.
Promenerat vid Göta kanal och ätit glass och tittat båtar och på vackra rosor. Varit på torget och handlat lite inför vintern att stoppa i frysen.


Besökt det populära bakluckeloppiset, i Linköping utan att köpa på oss för mycket.


Sjungit allsång ute vid kanalen en kväll, fikat och ätit våfflor.

--------------------------------------------




I veckan  åkte vi också tillbaka till  svampstället där vi för några veckor sedan hittade fantastiskt många kantareller och hoppades på fulla korgar men tyvärr, vildsvinen hade redan varit före oss och  kalasat upp allting. 
Senare i veckan åkte vi till en annan fin skog där vi plockade svamp förra året, men där hade skogsmaskiner kommit före oss och  mejat ner hela den vackra svampskogen som låg som ett enda plockepinn.

Våra korgar förblev tomma snopet nog, så nu får vi vänta på höstsvampen istället.





 Mitt björnbär har vuxit sig riktigt stort den här sommaren och är full med bär som så smått börjar att mogna. Den har fått extra stöd  mot staketet  för att orka hålla uppe  grenarna så att solen kan komma åt dem alla. Det blev riktigt snyggt.


 .
            Kräftkalas har vi också haft en kväll i veckan de var mumsiga.


                           

Så nu har vi laddat batterierna igen för att ta itu med att röja runt växthuset i nästa vecka och att köra minst ett lass sly till tippen. Hoppas att det också är målarväder så att vi kan måla taket till brunnen. Det vore skönt.

1 kommentar:

  1. Härligt med björnbär och att ta dagen som den kommer. Är glad att du gör det och har sällskap!

    Kram

    SvaraRadera