måndag 15 oktober 2012

Innan frosten

Det blev ingen "Indian summer" i år  med kaffe ute på stugtrappen och grillad korv....................................



 
 ...men vi kunde  i alla fall elda ännu en höst utan regn.  Hela rishögen försvann och alla gamla torra kvistar som låg i skogen blev också uppeldade, likaså syrenerna bakom växthuset sågades ner och hamnade på elden.





 


 Solen var framme lite varje dag men orkade inte värma upp så mycket. Vi märkte under veckan att träden skiftade mer och mer  i gult och rött och att termometern oroväckande dalade mot nollan.  Så en morgon var då taken vita av frost och gräsmattorna var frostiga långt fram på förmiddagen.

 
De sista rosorna slog ut under veckan och krassen klarade den kalla natten som tur var utan att vissna ner.

Gräsmattorna  blev klippta och trimmern tog det sista gräset i skogen innan löven började dala på allvar.






 I stubben efter guldregnet har dekorativa små svampar växt upp.  Där har vi också haft ett par  slingrande rosa "Blomman för dagen", men som nu har sett sina bästa dagar.




Det blev hög tid att ta ner alla äpplen som nu hade mognat. De smakade fantastiskt gott, synd bara att de i år har blivit angripna av, jag tror skorv. Vi får höra oss för om vi kan spruta de med något medel till nästa år.





I veckan gjorde vi också ett besök på Hem och villa mässan. Det är roligt att titta på lite nyheter. Alltid kan man få några tips och ideer.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar