måndag 2 juni 2014
Tänk att vi äntligen kom iväg på vår resa till Holland. Idén fick vi redan när vi flög över på väg till England för två år sedan. Då såg det lilla landet ut som ett färgrikt lapptäcke.


och nu satt vi på bussen söderut. Danmark med dubbla färjor och sedan Tyskland med första stopp i Bremen.

 Att kunna resa mot våren i april är härligt när man är trädgårdsnördar som vi.

I Holland väntade Amsterdam med en kanaltur och ett besök på ett diamantsliperi och så god mat förståss på en liten mysig restaurang med fönster direkt mot gatan där satt vi på första parkett.

Något som vi också såg fram emot var blomsterauktionerna och Keukenhofparken med miljontals blommor. På auktionen sålde man 3 miljoner blommor varje dag. Logistiken var på topp med små vagnar som snabbt kördes till väntande lastbilar

Blomsterparadiset Kuekenhof, ja, vad ska man säga Miljontals lökar planteras varje år. Vi försökte överblicka mångfalden, helt enormt.
                                  
                                                                                 
Det var i grevens tid som vi var där
En vecka senare och mycket hade vissnat ner
Vi kunde ha gått i timmar men man blir mätt av alla intrycken  och jag tog så många bilder så kameran gick varm.
På resan fanns det också andra saker som vi skulle titta på till exempel hur man gör holländska träskor och naturligtvis osttillverkningen.
 
 Träskor i regnbågens alla färger såldes till hugade turister.


Ostar kunde vi också provsmaka och köpa med oss hem.
 Det var mycket att ta in under en intensiv vecka. Dagar fulla med nya upplevelser.   Städer, nya hotell, goda middagar och härliga frukostar. Minnen som vi får plocka fram vart efter.....kommer du ihåg??
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar