måndag 19 september 2011

HEMMA IGEN

 Så var vi då hemma igen efter ett par sköna dagar i Sydtyskland där vi bodde i den lilla staden Rudesheim vid kanten av floden Rhein.

Vi upplevde pittoreska små städer, vindlande floder, vinsluttningar och åter vinsluttningar fulla med druvor  som var redo att skördas under de kommande höstmånaderna.

Vi såg traktorer som var lastade med druvor komma körande på väg till någon Weingut. En märklig syn för oss nordbor.




 Floden Rhein har vi upplevt från vattnet på  en hjulångare vid namn Goethe och uppifrån på slingrande serpentinvägar med buss.

Från Loreleiklippan som höjde sig gigantisk fick vi en fantastisk utsikt över floden med dess täta trafik av fullastade pråmar som var på väg mest söderut.

Här berättades också sagan om flickan som lurade sjömännen med sin vackra sång ,så att de glömde att se upp för de vassa klipporna och gick en säker död tillmötes.




 

Vädret var milt och solen visade sig så gott som hela tiden. Vi kunde sitta ute för det mesta och njuta på kvällarna med mat och gott vin eller blanda oss med alla turister på de smala gatorna för en kvällspromenad innan det var dags och gå och sova.


Kyrkor och slott kantade floderna. Många gamla slott användes idag till hotell eller restauranger andra såg övergivna ut och rätt så förfallna. Deras storhetstid låg flera hundra år tillbaka i tiden.
Vi har lärt oss mycket om viner och fått provsmaka olika sorter hos en Weingut i Bernkastel-Kues i Moseldalen, där kunde vi också handla kvalitetsviner för att ta med och njuta av här hemma i vinter.

Det blev några sköna minnesvärda dagar.

Men nu väntar det lite höstjobb här hemma. Vi ska bl.a. plantera lite roliga tulpanlökar som vi köpte på resan.


1 kommentar:

  1. Fina bilder! Så typiskt tyskt:) Men det är ju trevligt ibland!
    Brödet var jättegott, tack:)

    Kram

    SvaraRadera