onsdag 11 juli 2012

Mördarsniglar och hungriga rådjur

 I år har vi inte haft någon tur i den stora trädgården. Varje kväll och morgon har vi varit på jakt efter sniglar. De har varit på grönsaker, krasseplantor och sommardahlior. fy vad trist när man kommer ut på morgonen och allt är uppätet.



 Och som om det inte skulle vara nog har vi haft besök av rådjur. En morgon kom vi ut och upptäckte att de hade ätit av de flesta rosenknopparna och de vackra blå irisarna och dagliljorna.  Det var bara att klippa ner rosorna och hoppas på att de hinner att blomma om lite senare.



Men skam den som ger sig. Nu är det sprutat med rådjursodör i rosenrabatterna sommardahliorna är omplanterade i krukor på terrassen och snigelgift är strött runt växthuset och i grönsakslandet.

 







 Det var det tråkiga, men vi njuter också av blommande chesminer och den doftande rosenhäcken nere vid vägen och att humlen har satt fart  på de nya humlestörarna.

  Växthuset börjar också ta form med tomater och kryddor. Vinrankan som vi trodde var död har kommit med stora gröna blad och blomman för dagen slingrar sig upp mot taket några centimeter varje dag.


Dagarna har varit varma och soliga och kvällarna ljumma.
Vi har kunnat äta både frukost och middag ute och lite grillat har det också blivit.

Det blir mycket äpplen i år och kanske också päron, bigarråerna har börjat rodna i trädtoppen till kråkornas förtjusning, men det blir säkert några över till oss också.




So what!       Sommaren är härlig.

1 kommentar:

  1. Kul att hitta hit!Känner igen det där med sniglar...Hoppas ni får smaka av bigarråerna. Här har kajorna mumsat i sig de flesta.Men det finns ju några kvar på de lägsta grenarna :)

    SvaraRadera