söndag 21 juli 2013

Sommar.....

Efter en lång lång skrivtorka känner jag mig plötsligt redo att berätta lite om vad som har hänt det sista kvartalet.Växthuset som jag har berättat så mycket om fick en ny svart grund att stå på och nya glas på vissa ställen. Dagen när vi skulle byta ut grunden var det  blåsigt och gråkallt. Vinden tog tag i växthusskelettet varje gång som vi skulle skruva fast den  men till slut lyckades det i alla fall.   
Det kom in ny färsk jord bottnad med stallgödsel. Planteringslisten blev ett L  och på resten av golvet placerade vi några vackra skifferplattor att gå på. 
Tomater och gurka inköptes och planterades, krukor med kryddor fick stå på skifferplattorna och vindruvan som hade övervintrat klipptes ner till några små ynkliga pinnar. Sedan var det bara att vänta.
                      Vi behövde inte vänta länge för ....oj vad det satte fart..

det växte och växte......


             Vindruvan som bara hade varit några pinnar fick en väldig fart,  tyvärr bara blad men den är grön och fin. Vi får hoppas på druvor till nästa sommar.
Gurkor har vi redan plockat och de första tomaterna har vi smakat på. Två hinkar med potatis har vi tömt till sillen och dill och persilja ligger i frysen

                  Sommaren är härlig, det gäller att njuta varje dag.

  

1 kommentar: