måndag 18 juli 2011

HEMMA IGEN

                      Nu har vi varit ute och luftat våra pass några dagar.

En härlig resa över Östersjön i solsken och med svaga vindar. Resans mål, Riga var en trevlig överraskning. Full av lummiga parker, en bilfri gammal stadskärna, stora kyrkor  och många små torg med en trevlig kommerse av blandade hemslöjdsprodukter.

Vi hann med  att promenera genom staden ta en fikapaus och äta en lätt lunch innan det var dags att gå ombord igen.

 Båten hade mycket att erbjuda allt från trevliga restauranger, en pub med en duktig trubadur och naturligtvis butiker för alla köplystna medresenärer inkl. oss.

                      Väl hemma igen var det hög tid att vattna igenom växthuset och långrabatterna. Inget regn hade det kommit under vår "lillsemester"


 I växthuset har det vuxit ordentligt de sista veckorna en del plantor har försökt att ta sig emellan glasrutorna  i taket och lyckats.

De första tomaterna har vi njutit av direkt på plats, andra har vi ätit i sallad tillsammans med minigurkor och blandade salladsblad.

 
Physalisen har satt fart, hoppas att den hinner att blomma och sätta frukter. Vår lilla druva har också vuxit några decimeter. Den ser ut att trivas där den står.

Utanför i trädgården blommar rosor i blandade färger och en stockros har också just slagit ut.
Den skulle ha varit röd och dubbel, men är istället nästan svart och enkel. Väldigt speciell. Vi väntar på stockros nummer två. Den ska också vara röd och dubbel. Få se vad det blir av den??

1 kommentar: