tisdag 15 maj 2012

Innanför Golfströmmen


  Plötsligt förvandlades naturen från att ha varit kargt hedlandskap till spännande medelhavsgrönt. Här är entrén till vårt B&B där palmerna ger skugga åt den lilla uteplatsen.  Märkligt vad en havsström kan inverka på klimatet.




 Vi bestämde att vi skulle göra ett längre stopp här, med Atlantens vågbrus utanför dörren och en fin utsikt från vårt sovrumsfönster.  

Den lilla orten Bude är ett mecka för golfspelare (vi räknade till 5 banor) 
och en välbesökt ort för vindsurfare.


För vår del var vi nöjda med att promenera runt och andas in den saltmättade luften. Vi funderade lite på vad som fanns på andra sidan Atlanten om man korsade  den. Det visade sig att man skulle hamna i södra Canada.



 Dag två var lördagen och vi var ute hela dagen. Framåt kvällen tänkte vi gå och äta någonstan på orten.  Men då hade vi missat något, nämligen lördag är inte en dag som man går ut och äter på,  allt var stängt, bara något kafé som kunde erbjuda en smörgås. Puh, vad göra?


Vi hade sett under våra promenader ett stort snabbköp som tack och lov var öppet. Här blev det inköp av bröd, lax och några ostar för en picknick hemma på rummet.  Det blev TV och myskväll i soffan, istället för öl på någon Pub.


Söndag förmiddag tänkte vi fortsätta neråt kusten och sedan gena mot Engelska kanalen.

1 kommentar:

  1. Det ser fint ut over there:)

    Ha det gott, snart ledigt! Sköönt!"

    Kram

    SvaraRadera